مهدی فقیهی نژاد؛ سیدمجتبی رضوی طوسی
دوره 7، شماره 16 ، تیر 1390، ، صفحه 81-97
چکیده
در این مقاله تلاش شدهاست تا با استفاده از درسها و فرامین قرآن کریم، نگاه انتقادی به مبانی علم ارتباطات، بهویژه در حوزۀ ارتباطات انسانی، تبیین شود. در این زمینه تحقیقات بسیار کمی صورت گرفتهاست و نسخه دقیقی دربارۀ نگاه به ارتباطات انسانی وجود ندارد. در نگاه قرآنی بالاترین هدف در مسئله ارتباطات توّجه به خدا، رضایت او، دلدادگی ...
بیشتر
در این مقاله تلاش شدهاست تا با استفاده از درسها و فرامین قرآن کریم، نگاه انتقادی به مبانی علم ارتباطات، بهویژه در حوزۀ ارتباطات انسانی، تبیین شود. در این زمینه تحقیقات بسیار کمی صورت گرفتهاست و نسخه دقیقی دربارۀ نگاه به ارتباطات انسانی وجود ندارد. در نگاه قرآنی بالاترین هدف در مسئله ارتباطات توّجه به خدا، رضایت او، دلدادگی و اخلاص در مقابل اوست. از این رو هرگونه ارتباطی که موجب پیدایش و تقویت پیوندهای اجتماعی برای رساندن جامعه به قربالهی باشد، موردپسند قرآن است و هرگونه ارتباطی که موجب دوری جامعه از پرستش و عبودیت خداوند متعال شود، نکوهش شدهاست. بنابراین لازماست که هر نوع تماس و ارتباط بین انسانها متناسب با هدف نهایی کل عالم، و براساس دستورات دینی و قرآنی، شکل گیرد.
در مقاله حاضر با استفاده از روش اسنادی/ کتابخانهای، و تکمیل نتایج حاصل از مطالعه به روش مصاحبه عمیق، سعی شدهاست گامی در این مسیر برداشته شود.