هادی ابراهیمی کیاپی؛ فاطمه عامریان
چکیده
هویت های قومی و نسبت آن با هویت ملی یکی از مسائل اساسی در کشورهای چند قومیتی به شمار میآید که میتواند بر روی همبستگی و انسجام ملی در این کشورها تاثیر بگذارد. حفظ و ترویج عناصر فرهنگی اقوام مختلف کشور از مهمترین اهداف راهاندازی شبکههای استانی صداوسیما بوده است. با وجود این، کاربرد گونههای زبانی بومی در این شبکهها همواره با ...
بیشتر
هویت های قومی و نسبت آن با هویت ملی یکی از مسائل اساسی در کشورهای چند قومیتی به شمار میآید که میتواند بر روی همبستگی و انسجام ملی در این کشورها تاثیر بگذارد. حفظ و ترویج عناصر فرهنگی اقوام مختلف کشور از مهمترین اهداف راهاندازی شبکههای استانی صداوسیما بوده است. با وجود این، کاربرد گونههای زبانی بومی در این شبکهها همواره با موانعی روبرو بوده که افزایش دانش برنامهسازان و بهرهگیری از رهنمودهای آنها بیتردید در رفع آنها بسیار مؤثر خواهد بود. هدف کلی این پژوهش، شناخت دیدگاهها و راهکارهای پیشنهادی زبانشناسان در مورد کاربرد زبان محلی در برنامههای شبکه استانی مازندران است. این پژوهش، یک تحقیق کاربردی با رویکردی کیفی است که به روش مصاحبه عمیق و با استفاده از نمونهگیری هدفمند صورت گرفته است. به موجب یافتههای پژوهش، به طور کلی تأسیس نهادی که متولی تمام امور مربوط به فرهنگ و زبان مازندرانی ازجمله برنامهریزی زبانی، تعیین گونه زبانی مشترک و صورت نوشتاری مربوط به آن باشد، اصلیترین راه حل مشکلات موجود است. به اعتقاد صاحبنظران، در سطح شبکه استانی نیز افزایش آگاهی برنامهسازان، استفاده هوشمندانه و حرفهای از ظرفیتهای کمنظیر زبان محلی در برنامههای طنز، کاربرد سطوح متعالیتر طنز (طنز موقعیت) و اتخاذ گونه زبانی مشترک ضمن احترام به همه تنوعات گویشی موجود و انعکاس آنها در برنامهها، تدابیر رسانهای مؤثری برای حفظ زبان محلی، افزایش نگرش مثبت زبانی و رضایت مخاطبان از شبکه مازندران خواهد بود.
سمیه بابایی؛ اکبر نصراللهی؛ محمدعلی هرمزی زاده
دوره 9، شماره 21 ، دی 1392، ، صفحه 9-42
چکیده
موضوع این پژوهش، طراحی راهبردهای مطلوب برای مدیریت خردهفرهنگها در شبکه استانی سیمای مرکز قزویناست. اهمیت این موضوع، بیشتر از آن روست که استان قزوین به لحاظ اجتماعی، مرکب از قومیتهای گوناگون و واجد تنوع فرهنگی بسیار است.مسئله اصلی این تحقیق برنامهریزی راهبردی برای مدیریت خردهفرهنگها از طریق شبکه سیمای استانی قزوین است. ...
بیشتر
موضوع این پژوهش، طراحی راهبردهای مطلوب برای مدیریت خردهفرهنگها در شبکه استانی سیمای مرکز قزویناست. اهمیت این موضوع، بیشتر از آن روست که استان قزوین به لحاظ اجتماعی، مرکب از قومیتهای گوناگون و واجد تنوع فرهنگی بسیار است.مسئله اصلی این تحقیق برنامهریزی راهبردی برای مدیریت خردهفرهنگها از طریق شبکه سیمای استانی قزوین است. این مطالعه از نوع توصیفی و کاربردی بوده و به شیوه کیفی و با روش مصاحبه عمیق انجام گرفته است.مصاحبهشوندگان، 26 نفر از اساتید دانشگاه، مدیران صاحبنظر سازمان صداوسیما و افراد صاحبنظر استان، در زمینه موضوع مورد مطالعه بودند.
مبنای نظری تحقیق با استفاده از مکتب تلفیقی و نظریه راهبردهای مادر و تحلیل به روش مدل هاروارد با استفاده از ماتریس SWOT شکل گرفته است. ضمن تحلیل یافتهها، عوامل داخلی (قوتها و ضعفها) و عوامل خارجی (فرصتها و تهدیدها) تأثیرگذار بر شبکه استانی سیمای مرکز قزوین، شناسایی شدند و در تقابل آنها با یکدیگر در ماتریس، به طراحی راهبردهای مطلوب، اقدام گردید. نتیجه این اقدامات، ارائه راهبردهای مطلوب در دو حوزه مدیریتی و برنامهسازی است که در نهایت به پیشنهادهای اجرایی در حوزه مدیریت راهبردی خردهفرهنگها در شبکههای استانی منجر شد.