حمید محمدی؛ اکبر نصراللهی
چکیده
امروزه هرگونه سیاستگذاری رسانهای مستلزم لحاظ کردن دیگر زمینههای ارتباطات از جمله فناوریهای نوین ارتباطی است. این مقاله به موضوع سیاستگذاری رسانههای نوین در ایران میپردازد. هدف تحقیق، شناسایی نقاطقوت و ضعف، فرصتها و تهدیدهای سیاستگذاری رسانههای نوین در ایران با محوریت سازمان صدا و سیما و مرکز ملی فضای مجازی است. ...
بیشتر
امروزه هرگونه سیاستگذاری رسانهای مستلزم لحاظ کردن دیگر زمینههای ارتباطات از جمله فناوریهای نوین ارتباطی است. این مقاله به موضوع سیاستگذاری رسانههای نوین در ایران میپردازد. هدف تحقیق، شناسایی نقاطقوت و ضعف، فرصتها و تهدیدهای سیاستگذاری رسانههای نوین در ایران با محوریت سازمان صدا و سیما و مرکز ملی فضای مجازی است. در این تحقیق با استفاده از روش ماتریس تحلیلی سوات، سیاستگذاریهای سازمان صدا و سیما و مرکز ملی فضای مجازی در مواجهه با رسانههای نوین (از طریق مصاحبۀ هدفمند با 26 نفر از کارشناسان و صاحبنظران حوزۀ رسانه و سیاستگذاری) بررسی شده است. نتایج نشان میدهد نقاطضعف سازمان صدا و سیما در سیاستگذاری رسانههای نوین، بیشتر از نقاطقوت آن بوده و تهدیدهای پیش روی این سازمان نیز بر فرصتهای آن غلبه دارد، از این رو، لازم است سازمان صدا و سیما با در دستور کار قراردادن سیاستهای علمی، پرهیز از موازیکاری، مقاومت در برابر فشارهای غیررسمی و بهکارگیری سیاستهای مخاطبپسندانه درراستای کاهش آسیبپذیری اقدام کند. در مقابل، نقاطقوت مرکز ملی فضای مجازی در سیاستگذاری این رسانهها بیشتر از نقاطضعف آن بوده و فرصتهای پیش روی این مرکز نیز بر تهدیدهای آن غلبه دارد؛ در نتیجه، این مرکز نیز باید با نظارت هر چه بیشتر بر فضای مجازی کشور از طریق تقویت زیرساختها و ایجاد شبکۀ ملی اطلاعات، سیاستگذاری درخصوص تولید محتوا با مضامین سبک زندگی ایرانی- اسلامی، استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان و بخش خصوصی در این حوزه و سیاستگذاری درراستای ارتقای سواد رسانهای مردم از طریق این فناوریها، از فرصتهای بیرونی درراستای تقویت نقاطقوت خود بهره ببرد. این نتایج، عناصر سیاسی و ایدئولوژیک و پیچیدگی فرایندهای آن را در سیاستگذاری رسانهای نشان میدهند.
عالیه شکربیگی؛ فاطمه مولایی
دوره 5، شماره 10 ، دی 1388، ، صفحه 63-80
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی مقایسه ای میزان استفاده از اینترنت و تأثیر آن بر همبستگی اجتماعی" دانشجویان دانشگاه های آزاد و دولتی زنجان صورت گرفته است .
در این تحقیق، برای جمع آوری اطلاعات تکنیک پرسشنامه به کار گرفته شد و برای توصیف دادهها از آزمونهای آماری چند متغیره استفاده شده است. همچنین، جامعه آماری این تحقیق، دانشجویان دانشگاه ...
بیشتر
این پژوهش با هدف بررسی مقایسه ای میزان استفاده از اینترنت و تأثیر آن بر همبستگی اجتماعی" دانشجویان دانشگاه های آزاد و دولتی زنجان صورت گرفته است .
در این تحقیق، برای جمع آوری اطلاعات تکنیک پرسشنامه به کار گرفته شد و برای توصیف دادهها از آزمونهای آماری چند متغیره استفاده شده است. همچنین، جامعه آماری این تحقیق، دانشجویان دانشگاه های آزاد و دولتی زنجاناند که بر اساس آمار در مجموع ، 21000 نفرند. از این تعداد 13000 نفر دانشجوی دانشگاه آزاد و 8000 نفر دانشجوی دانشگاه دولتی زنجان هستند.
حجم نمونه مناسب برای این تعداد جامعه آماری، با توجه به فرمول حجم نمونه کوکران، 377 نفر است. واحد آماری این پژوهش، دانشجویان دانشگاههای آزاد و دولتی می باشند.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که بین استفاده از اینترنت و میزان همبستگی اجتماعی ارتباطی وجود دارد. میزان همبستگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد بیشتر از دانشجویان دانشگاه دولتی است. میزان همبستگی اجتماعی بین مقاطع مختلف تحصیلی متفاوت است؛ فوق لیسانس بیشتر از فوق دیپلم و فوق دیپلم، بیشتر از لیسانس است