باسمه تعالی

 

فصلنامه علمی پژوهشی “رسانه های دیداری و شنیداری” در قالب فصلنامه، به زبان فارسی و همراه با چکیده‌های انگلیسی منتشر می‌شود و مقالاتی را که در حوزه رسانه های دیداری و شنیداری و با رویکرد پژوهشی به رشته تحریر درآمده‌اند؛ می‌پذیرد. این فصلنامه به ‌منظور ساماندهی و بسط دانش نو و بومی پژوهشگران در حوزه رسانه و تقویت فعالیت‌های پژوهشی این حوزه برای به‌‌کارگیری در ارتقای ‌سطح‌ کیفی تولید انواع محصولات رسانه ای و شناسایی بهتر رسانه‌های جدید در جهان، منتشر می‌گردد. 

پیشرفت‌های نوین در فرایند تولید، توزیع و دریافت پیام در نظام رسانه‌ای جهانی باعث بروز تحولات عمیق در روابط فرهنگی و اجتماعی انسان‌ها، گروه‌ها و ملت‌ها شده است. در حقیقت فناوری‌های ارتباطی به عنوان عامل مهمی در شکل‌دهی به هویت فردی و اجتماعی بدل شده و بنابراین، توجه به این تحولات در مطالعات رسانه‌ای امری ضروری است.

بی‌تردید دانشگاه صداوسیما به‌عنوان عالی‌ترین مرکز جامع آموزش و پژوهش رسانه‌ای در کشور، با بهره‌گیری از غنای تجربه اندوخته اصحاب رسانه و دانش صاحبنظران علوم رسانه و هنر، وظیفه دارد زمینه‌های لازم برای تحقیق و نظریه‌پردازی را در این عرصه فراهم کند. انتشار فصلنامه علمی پژوهشی “رسانه‌های دیداری و شنیداری” به عنوان منبع و مرجعی معتبر در علوم  رسانه با همین هدف انجام می‌شود.

این فصلنامه که به‌منظور توسعه مرزهای دانش در حوزه رسانه و نشر یافته‌های پژوهشی در این حوزه منتشر می‌شود در سال‌های گذشته با عنوان فصلنامه “رادیو تلویزیون” منتشر می‌شد و براساس آئین‌نامه کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال 1396 با راه‌اندازی سامانه الکترونیکی فصلنامه به نشانی Javm.iribu.ac.ir مراحل دریافت، ارزیابی و پذیرش مقالات را به طور کامل و به صورت الکترونیکی به انجام رسانده و با بارگذاری شماره‌های منتشر شده از سال 1387 بر روی سامانه، آرشیوی کامل جهت دسترسی پژوهشگران به شماره‌های پیشین را فراهم کرده است.

دریافت گواهی اعتبار علمی پژوهشی در مهرماه 1397 از سوی دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همراه با نمایه شدن مقالات در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) از دی ماه سال 1397 و اختصاص شناسه دیجیتال (DOI) به مقالات ارزیابی و چاپ شده، نشانی است از روند رو به رشد و ارتقاء سطح علمی مقالات فصلنامه در راستای رسیدن به جایگاه مرجعیت علوم رسانه‌های دیداری و شنیداری در کشور.

امیدواریم با عنایات حضرت حق و تداوم همراهی استادان، پژوهشگران و صاحبنظران علوم رسانه، این نشریه به زودی جایگاهی ممتاز در میان نشریات علمی - پژوهشی کشور دست یابد.

 

اصول اخلاقی نشریه: 

مشخصات نویسندگان را وارد کنید. مشخصات نویسندگانی (غیر از شما) که در نوشتن این مقاله مشارکت داشته اند را وارد کنید. هنگامی که اقدام به ورود مشخصات مقاله می کنید، نام شما به عنوان نویسنده "عهده دار" مقاله در سامانه ثبت می شود. بعد از وارد کردن مشخصات هر نویسنده، دکمه "ذخیره نویسنده" را کلیک کنید. برای تغییر ترتیب نویسندگان، می توانید با کلیک روی مشخصات نویسنده و کشیدن آن به سمت بالا یا پایین و یا با استفاده از آیکون  ترتیب آنان را مشخص نمایید.

مقاله ارسال شده نباید پیش از این، در هیچ‌یک از نشریه‌های داخلی یا خارجی چاپ شده باشد یا همزمان به نشریه دیگری ارسال شود. در صورت پذیرش نهایی، مقاله نباید در جای دیگری چاپ شود.

صداقت علمی باید توسط همه نویسندگان رعایت شود. هرگونه استفاده از منابع قبلی خواه چاپ شده خواه نشده باید توسط نویسندگان در اثر با قید منبع ذکر شود.

هیچ گونه نمودی از تبعیض قومی، فرهنگی، ملی، جنسی، هویتی، سنی، زبانی و پزشکی نباید در اثر وجود داشته باشد و در غیر این صورت اثر در مرحله اول رد خواهد شد.

همه نویسندگان باید موافقتنامه شرکت کنندگان در تحقیق خود را دریافت نموده باشند. به همین منوال نیز حفظ حقوق شخصی شرکت کنندگان و همچنین شخصی سازی هویت آنها باید به دقت توسط نویسندگان در نظر گرفته شود. 

مسئولیت حفظ حقوق دیگر مؤلفان، بر عهده نویسنده رابط است و با او تماس گرفته یا مکاتبه خواهد شد.‌ فصلنامه، مسئولیتی در قبال دعاوی بین نویسندگان و نیز نویسندگان و سایر مراجع ندارد.‌

در مقاله‌های برگرفته از پایان‌نامه‌ها یا طرح‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و سازمان‌ها، ذکر تاریخ انجام پژوهش، نام استادان راهنما و مشاور، دانشگاه یا سازمان مربوط و منابع مالی و اعتباری طرح پژوهشی ضروری است.‌

مسئولیت علمی مقاله بر عهده نویسنده یا نویسندگان آن است و دیدگاه‌های نویسندگان مقالات لزوماً دیدگاه فصلنامه نیست.‌

تهیه مقاله باید عاری از هرگونه عمل غیر اخلاقی شامل جعل داده، تحریف واقعیت، سرقت علمی و ... باشد و نویسندگان نباید هیچ گونه اطلاعات ساختگی اعم از خام و یا پردازش شده در اثر ارسالی خود داشته باشند.

 

ضوابط مربوط به سرقت علمی:

فصلنامه رسانه های دیداری و شنیداری هیچ گونه گذشتی در زمینه دزدی ادبی نشان نداده و همواره تمامی مقالات ثبت شده در ژورنال های این دانشگاه را با دقت هر چه تمام تر مورد بررسی و مطالعه قرار داده است تا از مبرا بودن این آثار از دزدی ادبی اطمینان حاصل کند. لازم به ذکر است که با توجه به شایع بودن دزدی ادبی در تولید آثار علمی، فصلنامه از هر روش ممکن برای مبارزه با این امر استفاده می کند.

لازم به ذکر است بدون توجه به منبع، هرگونه اثر بدون ارجاع یا نقل قول به منبع اصلی دزدی ادبی تلقی می شود و با آن در هر مرحله از انتشار برخورد می‌شود:

به محض رویت دزدی ادبی در مقالات تازه ارائه شده، هیات تحریریه فصلنامه به تصمیم گیری در این باره می پردازد. در صورتی که دزدی ادبی رویت شده به عنوان یک اشتباه تلقی شود، بلافاصله  به نویسندگان اطلاع داد شده و امکان تصحیح برای آنان فراهم می شود. در صورتی که دزدی ادبی از روی قصد تشخیص داده شود، به نویسندگان اطلاع داد شده و نام آنان در لیست سیاه فصلنامه قرار می گیرد. نویسندگانی که دزدی ادبی آنان تشخیص داده شود از ارسال آثار خود به فصلنامه رادیو تلویزیون برای یک سال محروم خواهند بود.

در مواردی بسیار نادر که اثری شامل دزدی ادبی چاپ شده باشد در کنار عواقب اشاره شده، اثر مربوطه بلافاصله از پایگاه اینترنتی فصلنامه خارج شده و این امر بصورت رسمی از طریق سامانه علنی خواهد شد.